Baby Floating

Iamo Baby in Bloei is een nieuw en uniek concept in het Westland voor ouders en hun baby. Vanaf 14 dagen na de geboorte tot en met circa 12 maanden zijn jullie welkom in onze baby spa. Tijdens het baby floaten krijgt de baby het gevoel om weer even terug in de baarmoeder te zijn. Door te trappelen in het warme water 35-37 graden, zullen de kleine golven die de baby creëert helpen bij het verbeteren van de balans en coördinatie in het lichaam, die uiteindelijk het vermogen om te kruipen, lopen en zwemmen ondersteunen. Dit noemen wij hydrotherapie. Baby floaten zorgt voor directe ontspanning, en zorgt voor een intense beleving voor zowel de ouders als de baby.

Voordelen van floaten

Floaten bevordert de emotionele en lichamelijke ontwikkeling van de baby. Dit zijn de voordelen:

 • Het warme water in de spa werkt kalmerend en bevordert het slaapritme
 • Floaten stimuleert, versterkt, versoepelt en ontspant alle spieren van je baby wat helpt op langere termijn bij het kruipen, lopen en zwemmen.
 • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering
 • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van de baby
 • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.

Onze arrangementen

baby spa 0073

Verbinding en ontwikkeling

Een bezoek aan de baby spa bij Iamo Baby in Bloei is door het baby floaten en babymassage een ontspannen ervaring. Door het hedendaagse tempo is het belangrijk om even met aandacht stil te staan bij de verbinding met elkaar voor ouders en baby’s. Iamo Baby in Bloei vindt het belangrijk om de hechting, de verbinding, de ontwikkeling en de ontspanning te bieden. Zowel het baby floaten en de babymassage hebben positieve effecten op de baby.  De zachte tegendruk van het water heeft een gunstig effect op de spijsvertering en lichamelijke ontwikkeling van de baby. Het floaten zorgt ervoor dat de spieren van je baby zich goed ontspannen. Uit onderzoek is gebleken dat hydrotherapie ( floaten) de mentale en fysieke ontwikkeling van de baby ondersteunt en de coördinatie en het evenwicht doen verbeteren.

baby spa 0152

Veelgestelde vragen

Wat is floaten ( hydrotherapie)

Hydrotherapie (een float) is bewegingsvermogen in warm water. Je baby is gewend om te bewegen in water, net zoals je baby zich in de baarmoeder in het water heeft kunnen ontwikkelen. Dit kunnen we nabootsen tijdens een float. De baby spa beschikt over 5 baden, gevuld met warm water van 35-37 graden. Het water wordt gezuiverd en is vrij van chloor. Hierdoor kunnen ook baby’s met een gevoelige huid of allergie heerlijk floaten. Door de nekdrijfringen kan je baby veilig en vrij bewegen in het water, net zoals in de baarmoeder. De baby heeft geen last van de drijfring aangezien de ring de baby bij zijn/haar kinnetje en onderste gedeelte van het achterhoofd ondersteunt. De vrijheid is heerlijk voor je baby, aangezien hij/zij ook gewichtloos is onder water. Tijdens de sessie blijf je als ouders te allen tijden bij je baby en zit/sta je naast het bad om je baby aan te moedigen. Naast de fysieke en mentale ondersteuning die het floaten biedt, is het voor de baby ook een leuke bezigheid om te dobberen en te trappelen in warm water.

 

Nog meer voordelen van floaten zijn:

 • Het stimuleert de fysieke en mentale ontwikkeling.
 • De zachte druk van het water op de borst vergroot de longcapaciteit door het versterken van de ademhalingsspieren.
 • Beweging en de warmte van het water heeft een positieve werking op de spijsvertering en de bloedsomloop.
 • Aangeboren zwemreflexen worden gestimuleerd en coördinatie wordt ontwikkeld door middel van bewegingscontrole.
 • Het warme water zorgt voor totale ontspanning.
 • Je baby creëert kleine watergolfjes door bewegingen in het water en dit helpt om zijn/haar balans en coördinatie te vergroten.
 • Uiteindelijk werkt dit ondersteunend met het vermogen om te rollen, kruipen, lopen en zwemmen doordat de ontwikkeling van spieren en botten wordt vergroot.

Hoe vaak moeten wij een baby spa bezoeken

Baby floaten stimuleert, versterkt en versoepelt alle spieren en botten van je baby. Baby floaten bevordert ook het slaapritme en helpt tegen een allergie, gevoelige of eczeem huid. Daarnaast geeft het ook verlichting bij krampjes en obstipatie. Het is dus goed om je baby vaker naar de spa bij Iamo Baby in Bloei te brengen voor de balans en ontspanning.

Als je vaker naar de spa bij Iamo Baby in Bloei komt is het voordeliger om een rittenkaart af te nemen, zie de prijzen bij de verschillende arrangementen.

Hoelang duurt een sessie?

Jullie zijn ongeveer 1 uur in de spa bij Iamo Baby in Bloei aanwezig. Na het uitkleden van je baby starten we het floaten. Een sessie met alleen een float duurt 30 minuten. Je baby zal ongeveer 10 tot 25 minuten in het water floaten, afhankelijk van de reactie van je baby. Tijdens het eerste bezoek is dit meestal wat korter omdat je kindje dan nog moet wennen aan het floaten. Hoe vaker je baby komt, des te langer houden kinderen het vaak vol. De maximale tijd voor een float is 30 minuten.

Een sessie met een float en afsluitend een babymassage duurt ongeveer 45/60 minuten. Eerst gaat de baby floaten in onze fijne babybaden. Daarna wordt de massage uitgevoerd onder begeleiding van onze gecertificeerde babymasseuse. Een float sessie inclusief massage kan vanaf 6 weken.

Na het floaten en de babymassage kan het zijn dat je baby een beetje hongerig is. Bij Baby in Bloei heb je de mogelijkheid om je baby te voeden.

Hoe ziet een sessie eruit?

Jullie worden 15 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan. Vervolgens krijg je een kleine rondleiding door het pand en uitleg over de Baby Spa ruimte. Hierna mag je de baby uitkleden op de commode. Wij hebben een hippe zwemluier voor je, die je dan aan kunt doen. Onze zwemluiers zijn wasbaar en aan te passen aan elke maat. Zodra je kindje een zwemluier aan heeft en rustig en comfortabel is, is het tijd om te gaan floaten. Je kleintje krijgt een speciale drijfring om, zodat hij/zij vrij kan bewegen in het water. Onze drijfringen zijn volledig veilig en voldoen aan alle veiligheidseisen.

Het floaten vindt plaats in een van onze speciale baby jacuzzi’s. Alles gaat onder begeleiding van een professional. De tijd die je baby in het water ligt, hangt af van zijn/haar reactie. We kijken altijd hoe je baby reageert en passen de floating-tijd hierop aan. Wanneer je vaker komt, zal je zien dat je baby meer kracht ontwikkelt en het steeds leuker zal vinden om langer te floaten.

Na 10 tot 30 minuten is de baby klaar met floaten. Het wordt dan vaak te zwaar of de baby wordt onrustig, floaten kosten namelijk veel energie voor je baby. Na het floaten droog je je baby af en starten we eventeel met een shantala baby massage. Hoe fijn is het om zelf contact te maken met je baby en de verbinding op te zoeken. Hoelang de massage duurt is ook afhankelijk van hoe jouw baby reageert. We kijken altijd naar de signalen die jouw baby geeft en passen de massage hierop aan. Je baby gaat geheel ontspannen en rozig naar huis.

Vanaf en tot welke leeftijd kan mijn baby floaten?

Vanaf 14 dagen, wanneer het navelstompje eraf is, tot 9 maanden kan je baby de spa bij Iamo Baby in Bloei bezoeken. Na 9 maanden is je baby te groot en beweegt het te veel om fijn te kunnen floaten.

Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstanden kunnen iets langer, waarschijnlijk tot 10 maanden oud floaten. Dit dient altijd in overleg te gaan met Iamo Baby in Bloei.

Wat moet ik meenemen voor de float sessie en wat verzorgt Iamo Baby in Bloei?

Het is verstandig om zelf voldoende voeding mee te nemen en luiers en billendoekjes voor je baby. Ook eventueel een camera of je mobiele telefoon is handig om mee te nemen. Vergeet niet een speentje of knuffeltje in je tas te stoppen.

Iamo Baby in Bloei verzorgt bij alle floats:

 • een veilige, gecertificeerde drijfring. Dit materiaal is BPA vrij en vollig veilig volgens de Europese norm.
 • een zwemluier, handdoeken en hydrofieldoeken.
 • op verzoek kun je je baby wegen op een geijkte weegschaal
 • als je kiest voor een float met massage, dan geniet je baby na het floaten van een massage met olien om de huid zacht en gehydrateerd te houden.
 • een plek en de mogelijkheid om je baby te voeden er is ook een magnetron aanwezig.
 • koffie thee en water is ook aanwezig en mag genuttigd worden.

Kun je na vaccinatie of bij ziek zijn floaten

Een baby die pas gevaccineerd is, mag daarna 72 uur niet floaten. Dit geldt ook voor een baby met griep, de hoest, koorts of een virusinfectie. Wanneer je baby volledig is hersteld kan hij/zij weer deelnemen aan een float sessie.

Mijn baby heeft heftige exceem, kunnen we dan floaten?

Het water in de spa is gezuiverd en chloor vrij. Hierdoor is het zeker aan te raden en geschikt om te floaten met een baby die exceem heeft.

Moeten wij onze baby voor of na het floaten voeden?

Floaten in de spa bij Iamo Baby in Bloei is niet te vergelijken met je baby thuis in een gewoon badje of onder de douche doen of met zwemmen in een zwembad. Floaten kost veel energie, daarom is het fijn als jullie ervoor zorgen dat je baby niet moe of hongerig is als het begint aan de float. De sessie zal minder fijn zijn als je baby erg moe of hongerig is. We geven je daarom ook het advies om je baby thuis vooraf goed te voeden, het liefste minstens 25 minuten voor de float sessie. We geven ook het advies om geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaal. Indien je baby na het floaten hongerig is bieden we jullie een plekje waar je de baby even rustig kunt voeden en we hebben ook de faciliteiten om voeding op te warmen of klaar te maken.

Hoelang van tevoren moeten we aanwezig zijn?

Wij ontvangen jullie graag in de spa bij Iamo Baby in Bloei 15 minuten voor het begin van de float sessie. De uitleg zal dan gegeven worden en de voorbereidingen op het floaten kunnen worden genomen.

Met hoeveel personen kunnen we komen?

Iamo Baby in Bloei wil graag dat jullie baby optimaal kan genieten van het  floaten, zonder al te veel prikkels. Hiervoor geven wij dan ook het advies om maximaal twee personen mee te nemen tijdens het floaten. Iamo Baby in Bloei is voorzien van 5 baby baden. Tijdens het floaten is het fijn als alle aandacht naar je baby kan gaan, daarom geven we ook het advies om geen broers of zussen van de baby mee te nemen. Het floaten duurt ook vaak te lang voor de broers of zussen om aandachtig te blijven kijken. 

Reinigt Iamo Baby in Bloei het water na elke float sessie?

De baden worden gevuld met gezuiverd water, chloorvrij en met een temperatuur tussen de 35 en 37 graden celcius. Na elke float sessie worden de baden grondig gereinigd. Bij Iamo Baby in Bloei staat de hygiëne en veiligheid voorop.

Hoe werkt de drijfring?

De drijfring is een veilig en gecertifieerde ring. Het materiaal is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. De drijfringen voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE ( EN71), die de standaard zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa. De drijfringen zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s en zorgen voor optimale ondersteuning en bewegingsvrijheid. De drijfring wordt boven de schouders geplaatst en ondersteunt de kin, dit geeft de mogelijkheid om vrij te bewegen in het water.

Wel adviseren wij altijd binnen handbereik van je baby te zijn.

Kunnen we foto’s of video’s maken en mag mijn mobiel mee tijdens een float sessie

Een float sessie mag beschouwd worden als een moment dat zorgt voor hechting en ontspanning. Wij begrijpen dat je deze prachtige beelden vast wilt leggen, dit is ook zeker mogelijk. Probeer er wel rekening mee te houden dat baby’s het soms als vervelend ervaren als er continue een camera is gericht op hen. Het gebruik van flitsen is daarom ook af te raden. Plaats je foto’s of video’s online dan vinden we het leuk als je @babyinbloei in je bericht tagt.

Ook willen we je vragen geen andere baby of ouders op een foto of film vast te leggen. Dit is om de privacy te waarborgen.

Je mobiele telefoon mag mee tijdens de float sessie, wel vragen we jullie het geluid van de telefoon uit te zetten tijden het bezoek bij Baby in Bloei. Telefoongesprekken vragen we om op een later moment te voeren en niet tijdens een sessie of in de sessie van een ander. Een filmpje maken met je mobiel mag altijd, maar liever niet live gaan op social media ten tijde van een float sessie of massage.

Wanneer is het de beste tijd om een bezoek te brengen aan de spa bij Iamo Baby in Bloei?

Een baby voelt zich het prettigst tijdens een float na voldoende rust en een volle buik. Voor jonge baby’s kan dit zowel ’s ochtends als ’s middags. Voor de wat oudere baby’s en kindjes die vaker de spa bij Iamo Baby in Bloei bezoeken, kan dit op elk tijdstip.

Voor kindjes die erg onrustig slapen of slecht in slaap kunnen komen is een Sleep tight Float een erg goede optie. Tijdens deze float aan het begin van de avond zorgen we ervoor dat je baby eerst helemaal kan ontspannen tijdens de float en daarna prettige gemasseerd wordt. Deze handelingen zorgen er vaak voor dat de baby geheel ontspannen in slaap valt. Vraag naar de mogelijkheden om deze float in te plannen of kijken bij onze arragementen.

Kunnen we voordat de baby gaat slapen komen, zodat onze baby daarna langer slaapt?

Om je baby optimaal te laten genieten van de voordelen van een float is het verstandig om met je baby te komen wanneer deze uitgerust is. Indien een baby vermoeid aan een float begint, hebben we opgemerkt dat de baby onrustig blijft en dat hij/zij na de sessie nog vermoeider is dan daarvoor. Juist dan kunnen baby’s meer moeite hebben met het in slaap vallen en zijn dan overprikkeld.

Wij adviseren om voor of na de float niet te veel op de planning te hebben. Vermijd winkelen, lunchen of naar lawaaierige plekken zoals feestjes of restaurants. Baby’s kunnen hierdoor extra overprikkeld raken.

Mijn baby is erg onrustig en huilt veel, is floaten dan wel aan te raden?

Het floaten wordt door veel baby’s als erg ontspannen en fijn ervaren. Juist als je baby erg onrustig is zou een bezoek aan de spa bij Iamo Baby in Bloei aan te raden zijn.

Thuis vindt mijn baby in bad gaan niet prettig, is floaten dan wel mogelijk?

Een float is niet hetzelfde als thuis in bad gaan. Baby’s die thuis het badje echt niet fijn vinden, vinden floaten meestal wel erg fijn. En al na 1 sessie kun je merken dat het thuis baden veel fijner gaat. Met onze kennis weten we hoe we je baby rustig kennis kunnen laten maken met het water en het zelfstandig bewegen in het water. Na enkele minuten zullen baby’s meer zelfvertrouwen opdoen om vervolgens optimaal te kunnen genieten van hun float.

Wat is het annuleringsbeleid van Iamo Baby in Bloei & no show

Indien jullie niet in de mogelijkheid zijn om de spa bij Iamo Baby in Bloei te bezoeken dan verzoeken wij je minimaal 48 uur voorafgaand aan de afspraak deze te annuleren. Dit kan per email of telefonisch en is definitief na bevestiging.

Latere annuleringen en no shows ontvangen van ons een factuur voor de kosten van een sessie. We hebben dan het bad vaak gevuld en het bad gereserveerd. We begrijpen dat het soms moeilijk te plannen is met een baby, maar indien het jullie niet lukt willen we andere ouders op tijd nog blij maken met een plek in de spa bij Iamo Baby in Bloei.

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij Iamo Baby in Bloei?

Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Ook is het mogelijk om te betalen met een gekregen Iamo Baby in Bloei cadeaubon. Deze zijn verkrijgbaar bij Iamo Baby in Bloei in de winkel of te bestellen via de mail of telefoon.

Openingstijden en bereikbaarheid

Iamo Baby in Bloei Dijkstraat 26, 2675 AX Honselersdijk 

Parkeren in de Dijkstraat of bij het terrein achter de kerk.

Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 09.00-17.00 uur. Op bepaalde avonden ook open voor de avondsessie.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06 19 79 70 79

Voor vragen kun je ons mailen info@babyinbloei.nl 

Wij proberen zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn, maar tijdens een sessie kunnen we niet altijd opnemen. Je wordt dan spoedig teruggebeld door ons.

Mijn vraag staat er niet bij?

Heb je na het lezen nog andere vragen voor ons? Neem dan contact met ons op via info@babyinbloei.nl of bel ons op 06 19 79 70 79

Meer informatie?

Heb je na het lezen nog andere vragen voor ons? Neem dan contact met ons op