Shantala babymassage

Shantala babymassage is een totaal ontspannende lichaamsmassage voor baby’s.  De babymassage is een liefdevolle massage met technieken die uitgaan van een respectvolle benadering.  Deze massagevorm vindt zijn oorsprong in India, waar de massage een onderdeel is van de dagelijkse verzorging. Bij de Shantala babymassage gaat het om de kwaliteit van aanraking. Met volle aandacht bij de baby zijn en je gehaaste leven in een lagere versnelling zetten. De technieken van de shantala massage zijn eenvoudig en iedereen kan die leren. Bij Iamo Baby in Bloei staan wij klaar om jullie baby een massage te geven en natuurlijk kunnen wij jullie ook de technieken leren tijdens onze workshop Shantala babymassage.

Cursussen

Super leuk om een cursus baby massage te volgen, wellicht ook met je vriendinnen, of een groepje papa's is natuurlijk ook heel leuk. Of een gaaf en origineel idee om als babyshower of kraamcadeau te geven.

De massage cursussen worden van 15.30 uur tot 17.00 uur gehouden op onze locatie in de Dijkstraat 26 in Honselersdijk. Tijden kunnen ook in overleg afgesproken worden.  Daarnaast is het leuk om te weten dat een aantal kraamverzorgenden van Kraamzorg B-Lief de cursus babymassage geven. Sanne, Simone, Isabella, Tessa, Lisa en Julia geven deze cursussen op verschillende dagen, twee vliegen in een klap, heerlijk genieten van de cursus babymassage en je ziet je eigen kraamverzorgende weer terug...Hoe leuk!

 

Data 2023:

 Vrijdag 17 maart (Simone)

 Maandag 20 maart (Isabella)

 Woensdag 22 maart (Julia)

 Dinsdag 28 maart (Lisa)

 Donderdag 30 maart (Tessa)

 

 Woensdag 12 april (Tessa)

 Vrijdag 14 april (Simone)

 Maandag 17 april (Isabella)

 Woensdag 19 april (Julia)

 Dinsdag 25 april (Lisa)

 

 Donderdag 4 mei (Sanne)

 Maandag 15 mei (Isabella)

 Vrijdag 19 mei (Simone)

 Woensdag 24 mei (Julia)

 Dinsdag 30 mei (Lisa)

 

 Vrijdag 2 juni (Simone)

 Donderdag 8 juni (Sanne)

 Maandag 12 juni (Isabella)

 Woensdag 14 juni (Julia)

 Dinsdag 20 juni (Lisa)

 Donderdag 29 juni (Tessa)

 

 

Voordelen van babymassage

Een Shantala babymassage heeft zowel lichamelijk als mentaal positieve effecten.

 • Je leert de lichaamstaal van je baby kennen
 • Het versterkt de band tussen ouder en baby. De hechting wordt gestimuleerd en zorgt voor een gevoel van geborgenheid
 • Het stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van de baby.
 • Massage stimuleert de darmen van de baby, hierdoor verminderen krampjes en reflux.
 • Het immuun systeem wordt versterkt
 • De massage verlaagt stress, baby’s worden rustiger en de massage helpt de baby om beter te slapen
 • Door de massage wordt het gelukshormoon, endorfine aangemaakt

Als je zelf als ouder je baby masseert, zul je opmerken dat je zelf ook meer ontspant. De gelukshormonen worden ook bij jou zelf aangemaakt tijdens het geven van de massage. Moeders die zich niet zo blij voelen hebben veel baat bij het masseren van hun baby. Dit ontspannen moment helpt bij de hechting. Ook voor vaders kan babymassage een fijne manier zijn om tijd door te brengen met hun baby.

Onze arrangementen

baby spa 0058

De perfecte manier om je baby te laten ontspannen

Aanraken is een van onze levensbehoeften. Al vanaf onze eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijke rol in ons leven. Een knuffel van mama of papa als we gaan slapen, gevallen zijn of even lekker tussendoor. Deze behoefte houdt niet op als we ouder worden, dit blijft.

Aanrakingen en massages hebben een kalmerende werking op het hele lichaam. Na een massage voel je je ontspannen en energiek tegelijk.

Shantala babymassage is de perfecte manier om je baby te laten ontspannen. Daarnaast is het ook goed voor de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen van de baby.  Bovendien zorgt de massage ervoor dat de band tussen jou en je baby wordt versterkt.

baby spa 0180

Babymassage arrangementen

Workshop Shantala babymassage € 95,-

 • Voor baby's van 6 weken tot 9 maanden oud 
 • 2 lessen van 1,5 uur
 • Per baby 1 ouder of verzorger, afwisselen mogelijk.
 • Inclusief lesmateriaal en een flesje heerlijke babymassage olie

Shantala babymassage los € 30,-

 • Voor baby's van 6 weken tot 9 maanden oud 
 • 20-30 minuten
 • Per baby 1 ouder of verzorger aanwezig
 • Kennismaken met de technieken van babymassage

Shantala babymassage + Baby Float € 65,-

 • Ongeveer 20 min floaten in de spa
 • Gezuiverd en chloorvrij water van 35-37 graden
 • Vanaf de leeftijd van 6 weken
 • Duur in de spa ongeveer 60 min
 • Inclusief gebruik van drijfring, zwemluier, hydrofieldoek en heerlijke massage olie
 • Gratis koffie, thee of water

Shantala babymassage Strippenkaart € 125,-

Kom 5 keer heerlijk met je kleintje genieten van een babymassage

 • Voor baby's van 6 weken tot 9 maanden oud 
 • 20-30 minuten
 • Per baby 1 ouder of verzorger aanwezig
 • Kennismaken met de technieken van babymassage

 

 

Veelgestelde vragen

Moet ik vanaf het begin een hele massage geven?

Zowel jij als ouder als je baby zal moeten wennen aan het masseren en aan gemasseerd te worden. Je baby geeft het vaak zelf aan als hij/zij klaar is met de massage. Neem er de tijd voor en pas elke keer meerdere technieken toe.

Kan ik ook een losse massage inplannen?

Bij Iamo Baby in Bloei kun je een workshop babymassage volgen, daarnaast kun je ook kiezen voor een losse massage om eens kennis te maken met de technieken.

De massage wordt dan gegeven door een van onze ervaren babymasseuse en duurt ongeveer 20-30 minuten. De kosten zijn 30 euro. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vanaf 6 weken een baby floatsessie inclusief massage te boeken, kosten hiervoor zijn 65 euro en die sessie duurt 60 minuten.

Vanaf welke leeftijd mag ik gaan masseren?

Je kunt vanaf 6 weken beginnen met de babymassage. Je mag dan iedere dag masseren als je wilt. Bouw de massage langzaam op, start met 5 minuten en breidt dit langzaam uit. Probeer een vast moment op de dag in te plannen voor de massage, je baby went dan aan het ritme. Tijdens de massage ontvangt een baby veel waardoor de baby tijd nodig heeft om dit te verwerken. Dus ga bijvoorbeeld niet masseren direct na een voeding, dit i.v.m. mogelijk spugen.

Wat heb ik nodig voor een massage?

Het is belangrijk dat je zelf ook ontspannen bent voordat je de massage geeft. Zorg ervoor dat de baby warm blijft en niet in de tocht ligt. Een kamertemperatuur van minimaal 24 graden is aan te raden. Masseer op een rustige plek. Zorg dat je massageolie binnen handbereik staat. Handig is het om je sieraden, ringen en armbanden af te doen en zorg voor niet al te lange nagels. Leg eventueel twee warme handdoeken klaar. Om optimaal te genieten adviseren wij om de telefoon uit te zetten.

Waar masseer ik?

In India waar de massage vandaan komt, gaan de moeders op de grond zitten om hun baby te masseren. De baby wordt op de blote benen van de moeder gelegd, hierdoor heb je optimaal contact met elkaar.

Wij geven de massage tijdens een workshop ook op de grond. Huid op huid contact is heel prettig, dus ook wij leggen de baby op onze blote benen en gaan dan masseren. Voor een yogamatje wordt gezorgd. Wel is het fijn als je een grote handdoek zelf meeneemt.

Indien je een baby float inclusief massage hebt geboekt, dan wordt de massage gegeven direct na het floaten, dit vindt plaats op het aankleedkussen direct naast de spa. Dit om afkoelen en te veel prikkels door het verplaatsen te voorkomen.

Wanneer mag ik niet masseren?

Er bestaan een aantal situaties waarin je zeker niet mag masseren. Dit zijn een aantal contra-indicaties van een massage.

 • Bij infecties ( bijvoorbeeld griep of zware verkoudheid)

 • Bij verhoging of koorts

 • Bij gebruik van antibiotica

 • Bij open wonden of blauwe plekken

 • Bij besmettelijke huidaandoeningen

 • Bij misselijkheid en spugen

Gebruik je veel olie tijdens het masseren?

Massageolie wordt gebuikt als tussenstof tijdens de massage. De massagegrepen worden zacht en vloeiend. Zorg dat je handen makkelijk over de huid kunnen glijden. Hiervoor heb je maar een paar druppeltjes olie nodig. Je kunt altijd meer druppels op je handen doen indien je merkt dat het stroef aanvoelt. Bij Iamo Baby in Bloei gebruiken wij plantaardige/natuurlijke massageolie. Deze olie wordt goed opgenomen door de huid.

Workshop babymassage

Bij Iamo Baby in Bloei leren wij je tijdens een workshop babymassage de Shantala babymassage technieken. Deze technieken kunnen jullie dan thuis ook toepassen. De cursus wordt gegeven door een ervaren babymasseuse. Je kunt deelnemen aan de cursus als je baby 6 weken oud is tot de leeftijd van circa 9 maanden. De cursus bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur. De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby. De groepen worden bewust klein gehouden waardoor een rustige omgeving ontstaat voor de baby’s en het mogelijk is aan iedere baby persoonlijk aandacht te geven. Per baby kan een ouder of verzorger meekomen. 

De kosten voor deze cursus bedragen 95 euro dit is inclusief lesmateriaal en een flesje babymassage olie

Meer informatie?

Heb je na het lezen nog andere vragen voor ons? Neem dan contact met ons op