Hydrotherapie (een float) is bewegingsvermogen in warm water. Je baby is gewend om te bewegen in water, net zoals je baby zich in de baarmoeder in het water heeft kunnen ontwikkelen. Dit kunnen we nabootsen tijdens een float. De baby spa beschikt over 5 baden, gevuld met warm water van 35-37 graden. Het water wordt gezuiverd en is vrij van chloor. Hierdoor kunnen ook baby’s met een gevoelige huid of allergie heerlijk floaten. Door de nekdrijfringen kan je baby veilig en vrij bewegen in het water, net zoals in de baarmoeder. De baby heeft geen last van de drijfring aangezien de ring de baby bij zijn/haar kinnetje en onderste gedeelte van het achterhoofd ondersteunt. De vrijheid is heerlijk voor je baby, aangezien hij/zij ook gewichtloos is onder water. Tijdens de sessie blijf je als ouders te allen tijden bij je baby en zit/sta je naast het bad om je baby aan te moedigen. Naast de fysieke en mentale ondersteuning die het floaten biedt, is het voor de baby ook een leuke bezigheid om te dobberen en te trappelen in warm water.

 

Nog meer voordelen van floaten zijn:

  • Het stimuleert de fysieke en mentale ontwikkeling.
  • De zachte druk van het water op de borst vergroot de longcapaciteit door het versterken van de ademhalingsspieren.
  • Beweging en de warmte van het water heeft een positieve werking op de spijsvertering en de bloedsomloop.
  • Aangeboren zwemreflexen worden gestimuleerd en coördinatie wordt ontwikkeld door middel van bewegingscontrole.
  • Het warme water zorgt voor totale ontspanning.
  • Je baby creëert kleine watergolfjes door bewegingen in het water en dit helpt om zijn/haar balans en coördinatie te vergroten.
  • Uiteindelijk werkt dit ondersteunend met het vermogen om te rollen, kruipen, lopen en zwemmen doordat de ontwikkeling van spieren en botten wordt vergroot.